Investirali smo u opremu za mehaničko čišćenje cevi četkama, koja omogućuje uklanjanje mekih i srednje tvrdih depozita i predstavlja idealno, jeftino i brzo rešenje za redovna godišnja čišćenja hladnjaka i kondenzatora na čilerima koje ne prouzrokuje oštećenja na opremi.

Takođe, opet bez bojazni od oštećenja na opremi, moguće je i više puta u sezoni, uvek kad se ukaže potreba izvršiti brzo i jeftino uklanjanje mulja, biološkog šlajma i tanjih prevlaka kamenca iz unutrašnjosti cevi i vratiti sistemu projektovane parametre hlađenja.

Raspoloživa oprema omogućuje čišćenje cevi unutrašnjeg prečnika od 11,1 do 25,4 mm i dužine do 10 m.

Kod sistema koji su zaprljani tvrdim depozitom izvodimo hemijsko čišćenje inhibiranim kiselinskim rastvorima u cirkulaciji, uz laboratorijsko praćenje postupka i garanciju maksimalne zaštite osnovnog materijala.

Kombinacijom ove dve metode možemo garantovati 100% čišćenje cevi bez ostataka mulja po dnu cevi ili tanke trake kamenca po gornjem obodu cevi.

Kod starijih i zapuštenih sistema idealno je izvršiti hemijsko čišćenje da bi se sistem vratio u čisto stanje a zatim redovno održavati mehaničkim čišćenjem.

Kvalitet izvedenih radova dokumentujemo foto ili video zapisom digitalnom inspekcijskom kamerom.